Türkiye'nin En Büyük Kentsel Dönüşüm Projesi Misal İstanbul'un Lansmanı Yapıldı!

2 MİLYAR LİRALIK YERİNDE DÖNÜŞÜM!

Kentsel dönüşümde önemli mesafe kat eden Gaziosmanpaşa’nın en büyük dönüşüm projesi satışa çıktı. 2 milyar lira değerindeki ‘Ahes Misal İstanbul’ projesinde 2.400 konut yer alacak

Kentsel dönüşümde İstanbul’un öne çıkan ilçelerinden Gaziosmanpaşa’nın en büyük dönüşüm projesi görücüye çıktı. Bugüne kadar toplam 4.5 milyon metrekarenin riskli alan ilan edildiği Gaziosmanpaşa’da Süleyman Ekşi İnşaat tarafından Bağlarbaşı bölgesinde hayata geçirilen ‘Ahes Misal İstanbul’ projesinin değeri 2 milyar lira olacak. Toplam 2 bin 400 konut yer alacak projede, konutların 1.700’ü hak sahiplerine verilecek. Yerinde dönüşüm uygulanacak proje, 13 blok halinde yükselirken, projenin ilk etabı olarak satışa sunulan 8 blokta toplam 1.600 daire bulunacak. Projede ayrıca 359 odalı otel, 60 cadde dükkanı ve 20 bin metrekarelik ofis bloku da yapılacak. Projede daire fiyatları ise 340s bin liradan başlıyor.

MASTER PLAN HAZIR

Ahes Misal İstanbul’un tanıtım toplantısına katılan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, ‘Yaşadığımız alanları depreme hazırlıklı hale getirmek zorundayız’ diyerek, 6306 sayılı kanun kapsamında ilçede 4.5 milyon metrekarelik alanın ‘riskli alan’ ilan edildiğini, bu kapsamda ilçede 13 bölgede dönüşüm çalışması yapıldığını kaydetti.

Başkan Usta, “Bu da ilçenin yüzde 38’ine karşılık geliyor. Dünyaca ünlü mimar Norman Foster ile çalışma yaparak, bir vizyon master plan hazırladık. Bu çalışmayı referans alarak 5 binlik planlarımızı hazırladık ve dönüşüm projelerine indirgedik. İlçenin donatı alanları, beklentileri, ihtiyaçlarını dikkate aldık. Kentsel dönüşüm bizim için sadece bina yıkıp yapmak değil, bütüncül bir planlama ortaya koymak anlamına geliyor” diye konuştu. İlçede yerinde dönüşümden taviz vermediklerini vurgulayan Usta, “Şu anda 5 bin konut başladı, yılbaşından itibaren 5 bin konutun daha dönüşümüne başlayacağız. İlçe genelinde 30 bin konut, 11 bin 500 bina dönüşecek. 3 projede 2 bin konutun dönüşümü tamamlandı” dedi.

METREKARESİ 5 BİN 230 TL

Süleyman Ekşi İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Ekşi ise 2000 yılından itibaren 4 milyar lira değerinde altyapı ve üst yapı projesi inşa ettiklerini hatırlatarak, özel sektörde de 2 milyar lira değere sahip Ahes Misal İstanbul projesine başladıklarını söyledi. Ölçek olarak en büyük kentsel dönüşüm projelerinden birini hayata geçirdiklerini söyleyen Ekşi, “Projemiz, 100 bin metrekare alan üzerinde 520 bin metrekare inşaat alanına sahip. 2019 sonunda 1.600 dairelik ilk etabı teslim edeceğiz. Metrekaresi 5 bin 230 liradan satışa sunulan projenin ilk etabında 1+1, 2+1 ve 3+1 konut tipleri mevcut. Ayrıca konut alıcıları daha büyük yaşam alanlarını natamam ya da tamam daire olarak alabilecekler” dedi.

AİDATLARI UCUZLATACAK

Projenin çatılara kurulacak güneş panelleri ile kendi elektriğini üreteceğini, yağmur sularının bahçe sulamasında kullanılacağını, dairelerden toplanan gri suyun yeşil alanlarda kullanılacağını anlatan Süleyman Ekşi, “Böylece işletme maliyeti geleneksel sistemlere göre yüzde 10 daha avantajlı olacak” dedi.